Home

Achtergrond

'Pak verkeersknelpunten structureel aan'

Nederland kan de verkeersknelpunten, die steeds vaker ook buiten de Randstad ontstaan, een halt toe roepen met een reeks 'structurele' maatregelen.

Dat stelde consultingbureau Cap Gemini maandag in een rapport over vervoer.

Het bedrijf vindt dat het kabinet bij het aanpakken van de files teveel leunt op een regionale aanpak. Cap Gemini pleit voor een "integraal mobiliteitsplan met meerdere invalshoeken'', dat een "veel duurzamere leefomgeving'' zou opleveren.

Volgens de onderneming moet de verantwoordelijkheid voor de aanpak van de files bij één ministerie liggen. Het rapport rept verder van laagdrempelige toegang tot internet als alternatieve infrastructuur. De mogelijke komst van de Olympische Spelen in 2028 kan aanjager zijn voor een grootschalig programma voor de aanleg van wegen, spoor en ruimtelijke ordening.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.