Home

Achtergrond 401 x bekeken 33 reacties

PPE wil eind kipcampagne Wakker Dier

De nieuwe campagne van de stichting Wakker Dier 'Kip! Het meest mishandelde stukje vlees!' is het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) in het verkeerde keelgat geschoten.

Het productschap heeft Wakker Dier dan ook vandaag per brief verzocht de campagne te beëindigen.

Mocht de actiegroep daar niet positief op reageren, dan sluit het productschap een gang naar de rechter niet uit. Dat heeft een woordvoerster gezegd. Het productschap denkt juridisch een vuist te kunnen maken omdat Wakker Dier in de campagne gebruik maakt van de melodie van de slogan van het productschap 'Kip. 't Meest veelzijdige stukje vlees'. ,,Wij hebben daar de rechten op.''

Verder stelt het productschap dat de actiegroep misbruik maakt van de inspanningen van de pluimveesector. ,,De slogan wordt door vrijwel iedere Nederlander positief herkend. Wakker Dier misbruikt deze slogan en de muzikale compositie om mensen foutief te informeren.'' De campagne loopt al sinds 1979, het muziekje is af en toe gemoderniseerd.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  leo

  ppe heb je dit niet zien aankomen alweer een gemistekans

 • no-profile-image

  Margje Vlasveld

  Heel leerzaam deze discussie. Met dank aan Wakker Dier, die volkomen terecht bezwaar maakt tegen een gesubsidieerde reclamecampagne voor kip, die zo lekker en gezond zou zijn.

  Laat je niet kisten Wakker Dier! Niet stoppen met de nieuwe kipslogan voordat de reclame voor het zogenaamde gezonde kppenvlees is getopt.

  Kip kàn niet lekker en gezond zijn als ze niet als kip maar als levend materiaal behandeld worden. Kippen die buiten lopen eten wormpjes en dus ook dierlijk voedsel. Ik ben zo gelukkig dat ik af en toe met eigen ogen kan zien hoe dat eruit ziet, kippetjes die scharrelen op het erf. Zo hoort het, die kippetjes zijn wel gezond en hebben een mooi leven, dat weten alle lezers van dit dagblad ook wel.
  Overigens is nog nooit iemand dood gegaan omdat ie nooit kip at, maar wel sterven er regelmatig oudere en zieke mensen door het eten van (halfgare) kip of ei. Kortom kippen uit de kippenfabriek zijn noch lekker, noch gezond te noemen.
  Wakker Dier gebruikt in de tegenaanval de slogan Kip, het meest mishandelde stukje vlees. Goed gevonden. Reclame overdrijft altijd een beetje, dat wel, want er zijn helaas dieren die nog ernstiger mishandeld worden.
  Reclame voor het eten van kippenvlees uit de bio-industirie dat met belastinggeld wordt betaald, toen ik de reclame op de radio hoorde gingen mijn haren in elk geval recht overeind staan! Terugbetalen die subsidie en snel!

 • no-profile-image

  Dirk

  Margje, ik heb jouw bij het verhaal van wakker dier ook al gelezen, nu zit je hier weer te zwetsen. Kip is het meest veelzijdige, gezonde en smakelijkste stukje vlees. Dat jij kunt genieten van een kip die wormpjes eet is prima, maar gun de overgrote meerderheid in dit land gewoon een stukje betaalbaar vlees.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Kip is heden ten dage verworden tot een "smaakdrager" d.w.z.
  het is een smakeloos tissue geworden waarop je elke smaak kan aanbrengen.
  Een wakker dier, is insider in de bioïndustrie.
  Tuurlijk weet ik van het een meer dan van het ander.
  Maar ik kan u verzekeren dat ik weet waarover ik praat, als het over de kippen gaat!!!
  Ps. -Een wakker dier- is oa. in het bezit van het diploma middelbare landbouwschool.
  Dit laatste vermeld ik eenmalig, opdat boertjes hier, nu eindelijk eens ervaren dat ik weet waarover ik het heb hiero.
  Als insider kan ik een ieder verzekeren, dat de "smaakdrager" die u in de supermarkt koopt, één van de meest mishandelde smaakdragers is die u kan kopen.
  "Een wakker dier" daagt bij deze een ieder uit, om het tegendeel te bewijzen!

 • no-profile-image

  Monique

  Ik eet alleen biologische kip en kipproducten. Maar met een beroep op zowel merkenrecht als auteursrecht maakt het productschap een goede kans bij de rechter. Een creatieve campagne tegen dierenleed mag ik graag zien en is bovendien effectiever dan die knip- en plakwerk zonder niveau.

 • no-profile-image

  weet

  @boter op je hoofd: lees eens goed! Ik heb gezegd dat ik niets tegen de gangbare sector heb, dat er een markt is voor beide. Ik dwing dus niemand om bio te eten!!! En ja, zelf eet ik wel bio-producten en heb nog nooit een van de kwalen gehad die jij opnoemt. Gezondheidsproblemen in de bio sector: Minder dan op het gangbare bedrijf waar ik eerst werkte!!

 • no-profile-image

  die margje

  Margje ben je nu werkelijk zo idealistisch dat je feiten niet meer van fictie kunt scheiden? Steeds maar weer wordt er aangetoond dat vrij lopende dieren meer in conact komen met dioxines, parasieten etc. verschillende ziekten gaan over van dier op mens. In de loop der jaren is men niet voor niets de dieren binnen gaan houden. Echt Margje gezond vlees komt uit het gangbare en streng gecontroleerde landbouw. Jij mag gerust "bio"of iets dergelijks eten, niks mis mee. Naast de extra Norit wat je regelmatig nodig zult hebben, zullen de rollen pleepapier ook niet aan te slepen zijn. Of dat nu is waar jij heel Nederland aan wil helpen?

 • no-profile-image

  weet

  @die margje,toch: vooral uit je laatste zinnen blijkt dat ook jij feiten niet van fictie kan onderscheiden. Je denkt dat je kennis hebt van de biologische sector, maar je zit er goed naast. En ik kan het weten, want het is mijn werkterrein. Je doet dus zelf wat je Margje verwijt: iets roepen over een sector die je niet kent.
  ik wil ook nog wel kwijt dat ik niets heb tegen de gangbare sector: voor beiden is er een markt. Een beetje meer respect voor een andere manier van werken zou ook boeren niet misstaan!!!

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Knor uit islamsterdam, is een man zonder geweten
  en kan dus alles eten (vreten).
  I(ntergrale K(eten) B(eheersing) heeft als enig voordeel, dat je nu weet welke rotzooi waar vandaan komt.
  Wat er in knor zijn turbokipje zit aan medicijnen en ingebakken leed....dat wil hij niet weten.
  Ps. antibiotica enz. houden de moederdieren op de been.
  Dat lukt zelfs niet met wat voor hulpmiddelen dan ook bij jouw turbokip knor.
  Ooit liet ik zo een stumper voor het oog van "kenners",
  vanaf een hoogte van ÉÉN METER vallen op een vieze kleffe , maar relatief zachte ondergrond.
  Dezelfde stumperkip brak acuut zijn ene been.
  Dat blijft mij altijd bij knor(kleine letters), het krakje ging mij door merg en been.
  Alle (9) aanwezigen raakten in verlegenheid toen ik zei:
  Kijk boeren en burgers hier
  ter plekke.... daarom eet ik
  al sinds jaren geen vlees meer.
  Inderdaad jeroen beste man,(die uit het buitenland toch niet nalaten kan, zich met binnenlandse aangelegenheden te bemoeien)....bioïndustrie daar weet ik d.m.v. scholing én praktijk heel veel van.
  Vandaar, dat ik refererend aan mijn eerdere inzending hier, mijn uitdaging onverkort handhaaf!
  Tuurlijk knor en co., stadse mensen en niet ingewijden kunnen jullie misschien nog iets wijsmaken.
  Jij knorrrr....die als lezer van nagenoeg al mijn inzendingen, weet wat voor vlees jij in de kuip hebt...zou inmiddels net als jeroen, beter moeten weten.
  Maar ach misschien willen jullie ook dat niet weten!

 • no-profile-image

  hendrikus

  ben ik blij dat ik soms op jacht ga,,schiet ik een duif of eend of een fazant

 • no-profile-image

  knor

  Dat is niet zon moeilijke uitdaging, verrotdiertje (zonder hoofdletters natuurlijk) Ik heb vandaag een heerlijk stukje kip gekocht en lekker gegrild. En ik weet dat het een goed en veilig stukje was want het was namelijk IKB gekeurd. Ik heb dit stukje kip veel liever dan eentje uit de biosector. Dat stukje zit namelijk vol met allerlei troep en ziektes die een tradtionele stukje kip niet heeft. Kortom deze uitdaging stelde niets voor, kom liever met een echte uitdaging want dit "boerke" help ze allemaal op zeep met feiten en niet met dom gedram zoals verrotdiertje alsmaar doet.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Zo´n organistatie, laat mensen altijd iets tekenen zonder uit te leggen waarvoor het allemaal is.

  Dat ondervind die burger, die dan wel naar een varkensbedrijf of wat voor bedrijf gaat en naar uitleg verklaard, krijgt wat ie nu getekend heeft.

  Hoe misleidend is dat wel niet.

  Maar alles heeft een legale kant,zelfs terroristen......

 • no-profile-image

  knor

  Ik weet zeker dat als we jouw laten vallen van een hoogte van 10 meter (minimaal gezien gewicht kip en verrotdiertje) dat jij ook wat breekt. Ik persoonlijk zie je liever vallen van 1000 meter. Ik wist trouwens niet dat jij zon dierenbeul was, valt me erg tegen. Een dier (vieze bio of schoon gangbaar) wordt tenmimste nog verdoofd voordat het geslacht wordt, jij smijt het gewoon op de grond !! Ik zorg tenminste nog netjes vor mijn dieren (jaja tot aan de slacht ja) en ben niet zo respectloos naar dieren als jij...........Wel zijn we het eens over het IKB, aangezien bio ook IKB waardig kan zijn, weet ik waar de rotzooi vandaan komt.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Tip: misschien wil die foute dierenarts uit Hardenberg (plantinga) of zoïets jou wel bijstaan als deskundige

  Zo laf is zo klote organisatie, hij had gewoon gelijk, maar dat zien die linkse terroristen niet!
  Die maken liever (met geld van de donors, die zo dom zijn ze te steunen) zo kerel stuk, die de waarheid spreekt!

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Wakker Diertje toch.....
  Jammer dat jullie uberhaubt aandacht krijgen.

  Lizette, goed een veer in de reet duwen.
  Beetje met een rapport aan komen, die niet eens van toepassing is op de Nederlandse houderij, want als voorbeeld voor het noorden van Europa, is de Zweedse stal genomen.

  Zo oppervlakkig rapport, terwijl 5 verschillende stallen op film vast zijn gelegt. komt wakker dier met een film van (moeten aannemen van wakker dier)promotiestal, waarbij ze niet eens kenbaar maken welke stal het is(zo kon er ook door op het land gefilmt worden als tegenbewijs)en waarbij de voorbereiding niet mee zijn gefilmt of wel de manipulatie!

 • no-profile-image

  dat verwacht

  Wat een dierenbeul is die wakker dier toch !!

 • no-profile-image

  Lizette

  Nou, dat mag de vleessector best willen maar ze lijken daarmee toch meer op een klein kind dat blijft doorblêren als ze hun onredelijke zin niet krijgen.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Lizette,

  Uit makkelijkheid lees je maar over dat stukje, van one off the nine, ohh commentaar op wakker dier mag niet.

  Nu heb ik wakker dier ook eens gemailt, maar je moet adres en alles achterlaten, want anders weten ze niet waar ze moeten zijn om iemand te bedreigen.

 • no-profile-image

  Dirk

  Hee wakker diertje , je kunt een kip gerust van 1 meter laten vallen, die breekt geen poot. Dus daar ligt het bewijs dat je uit je nek lult. Je probeert alleen maar te stangen. Misschien zijn er wel meer verhaaltjes van jouw, onder een andere naam. Geloof me, een kip die van een vrachtauto valt/springt loopt gewoon verder.

 • no-profile-image

  hobbes

  Alle het kippevlees wat in de winkel ligt komt volgens mij van slachtkuikens. Die kuikens lopen in een koppel in een groot hok, waarbij dus de hele kippeschuur als ruimte hebben, dus watnou een A4tje. En als je het vangen en slachten maar niks vindt, de biologische vleeskuikens worden op dezelfde manier gevangen en geslacht dus ik zie het probleem niet.

 • no-profile-image

  justitie doet u iets

  Nou wakker dier, jij hebt bewust een dier een gebroken poot bezorgd? Nederland en hun donoren leest zijn bekentenis en doe aangifte van dierenmishandeling. Ik heb altijd al wel gezegd niemand binnen die "groeperingen"is zuiver van enige blaam. Maar om bewust een dier te mishandelen om een punt te maken, schandalig. Nee wakker dier, niemand hoeft jou en de "dierenliefhebbers" nog enig krediet te geven. Alle geloofwaardigheid is bijdeze weg. Ook alle bedrijven in de voedselketen staak direct uw gesprekken met deze onverlaten met boeter op hun hoofd. Den Haag, maak de PvdD politiek maar eens een kopje kleiner.

 • no-profile-image

  aap komt uit

  Dank u one of nine, dat je dit met ons wil delen. Dus beleidsmakers en alle burgers, consumenten en donoren de aap komt uit de mouw. Het zijn allemaal wolven in schaapskleren. Ze spelde je van alles op de mouw, houden van boertjes pesten. Zolang ze maar geen wezenlijke bijdrage aan de maatschappij hoeven te leveren en kunnen klaplopen zijn ze op hun best. Overheid we verwachten maatregelen. En PVE of welke andere organisatie doe uit principe aangifte tegen dat wakker dier. Je hebt de bekentenis en een getuigen verklaring. Reden genoeg om deze onverlaat op een vroege ochtend van het bedje te lichten. Dan zal ie zeker over de rooie gaan want volgens mij gaat daar de wekker nooit voor 10:00 uur

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Ha ha Lizette, laat je niet gek maken door mensen die nauwelijks hun eigen naam kunnen schrijven....laat staan één regel zonder taal/stijlfouten op papier
  weten te smijten.
  Als je nooit verder hebt kunnen kijken dan je
  eigen bioïndustrieele stal lang is ....dan weet je gewoon niet beter!
  Jeroen die vanuit het buitenland jou beticht van weinig kennis van de nederlandse taal.....weet zelf geen onderscheid te maken tussen persoonlijke voornaamwoorden als -jij- en bezittelijke voornaamwoorden als
  -jouw-.
  Met die nobody ga ik uiteraard niet in discussie,
  (waste of time).
  Al met al geef jij goed partij meid.
  Zelf wacht ik op een reactie van "big shot" jan vollesman (zie mijn reacties elders).
  Ik heb hier alle grote "broodschrijvers" al eens uitgedaagd, echter het blijft stil aan de overkant.
  Dat laatste zal ook dit keer weer het geval zijn.
  Dat zegt genoeg Lizette.

 • no-profile-image

  kip

  Als de kip dan toch al zo weinig ruimte heeft, bevrijdt haar dan gauw UIT HAAR VERPAKKING

  mensen eet gewoon kip,
  kiplekker

 • no-profile-image

  steven

  Actiegroep zal niet reageren op verzoek om te stoppen met spotje. Het zal via de rechter een grote rel worden omdat dan bekend zal worden dat belastinggeld misbruikt is door de sector, geld dat gebruikt moest worden om voorlichting te geven over hoe de kippen gehouden worden en voor beter welzijn voor de kippen is gestopt in belachelijke reclame met marcherende troubadours die zingen dat kip zo lekker is en kiprecepten. wat een misbruik!

 • no-profile-image

  andere knor

  @knor: biologisch vlees is ook ikb-waardig!!!!! weer iemand die denkt alles van de bio sector te weten, maar het helemaal mis heeft.

 • no-profile-image

  knor

  Klopt, mijn fout, collega Knor. Gevaarlijke biokip kan OOK ikb waardig zijn. Bij dit keurmerk kijken ze niet of er campylobacter, salmonella, e-coli, toxoplasmose, trichinella in het vlees zit. Dus kan biovlees eenvoudig dit keurmerk behalen.

 • no-profile-image

  nou beter weter

  Zeg beter weter, hou je jezelf van de domme of is het echt zo. Stel dat het je werkterrein is zoals je zegt, dan ben je zeker bekend met de gezondheidsproblematieken van de biologische sector. Je eet zelf elke dag bio producten zonder je af te vragen of campylobacter, salmonella, e-coli, toxoplasmose, trichinella etc. etc. ? Maar goed zoals je zegt respect voor elkaars opvattingen. Laat dan de mensen die gezond en gangbaar willen eten met rust en dwing niet de hele wereld naar bio graag.

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Nou...wat let je anonieme durfal.
  Dien een aanklacht tegen mij in!
  Laat je bijstaan door de beste advocaten die beschikbaar zijn.
  Tip: misschien wil die foute dierenarts uit Hardenberg
  (plantinga) of zoïets jou
  wel bijstaan als deskundige.
  Ik zie dat al helemaal voor me, voor het oog van de camera's laat ik een turbokip vallen vanaf één meter hoogte en dan is het: doet ie het of doet ie het niet, d.w.z. breekt ie of breekt ie niet.
  Begin niet aan mij domoor,
  want niet te winnen.
  Jij en de hele sector gaat op zijn bekkie vallen.
  Dat laatste zie ik 1000 keer liever dan één turbokip die vanaf één meter hoogte valt én prompt een been breekt!
  Ik hoop niet dat mesters nu de proef op de som gaan nemen, want ik ben ervan overtuigt dat van de 10 turbootjes er minstens 3
  een poot breken.
  Dan lul je niet meer dacht ik zo.

 • no-profile-image

  one of

  Toch neem ik hier even te reageren. Wakker Dier vertelt niet het hele verhaal. Die meter was inderdaad de hoogte, maar vanaf hier werd de kip eerst 2 meter de lucht in gesmeten en vervolgen kwam de kip terecht op beton met ongeveer 2 cm zaagsel en dat dempt niet. Vervolgen pakte Wakker Dier de kip op en draaide zijn nek om, onder het mom van "even het diertje uit zijn lijden helpen" Daarna gooide Wakker Dier de kip gewoon weg, "de boer vindt hem wel". Hoe ik dat allemaal weet...ik was 1 van die 9

 • no-profile-image

  Wakker dier =

  Wat maken jullie je druk om die loosers van Wakker Dier...ze zijn het niet waard om tijd aan te besteden.

  Dit zijn hoofdzakelijk mensen die in een andere wereld leven, uit de belastingruif eten en zelf geen enkele toegevoegde waarde bieden aan deze maatschappij. Geen aandacht aan besteden dus.

 • no-profile-image

  e.

  Wie is hier nou een klein kind dat loopt te blerren. Lizette uit uitgeest misschien?
  Heeft zeker ook vaak haar zin niet gehad en dan nu die lapzwansen van wakker dier maar steunen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Wakker Dier,

  Verstand heb je er van; geloof je meteen.
  Straks eerst even kip eten, smaken goed zo!

  Mas diploma, zegt nog niks! En als je dat 10 jaar geleden hebt gehaalt, wil het al helemaal niks zeggen.

  Insiders, ja tuurlijk....

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.