Home

Achtergrond 204 x bekeken

'Overstappen op mineralenmengsels zonder fosfor'

Het prijsverschil tussen mineralenmengsel met en zonder fosfor is het afgelopen halfjaar flink opgelopen.

Daardoor kunnen melkveehouders beter overschakelen op mengsels zonder fosfor. Zij kunnen daarmee 30 euro per koe per jaar besparen volgens mengvoerfabrikant Agrifirm in Meppel.

De prijsstijging van mineralenmengsels met fosfor is sinds begin dit jaar opgelopen tot 40 euro per 100 kilo in sommige gevallen. De prijzen van deze mengsels lopen bij Agrifirm uiteen van 40 tot 140 euro per 100 kilo. Dit prijsverschil wordt de komende maanden groter volgens Agrifirm. Door het overschakelen op mineralen zonder fosfor en kunnen melkveehouders 10 euro per koe per jaar besparen volgens de mengvoerfabrikant.

Of registreer je om te kunnen reageren.