Home

Achtergrond 173 x bekeken

Optimisme over economie neemt snel af

Het is steeds moeilijker mensen te vinden die optimistisch zijn over de staat van de Nederlandse economie.

Dit blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van het economisch bureau van de Postbank.

De Postbank-economen peilen sinds oktober vorig jaar elke maand het economisch sentiment onder de bezoekers van hun website. In de peiling van juli waren de pessimisten daarbij voor het eerst in de meerderheid.

Het aantal optimisten, dat al sinds maart gestaag daalt, nam in juli opvallend sterk af. In juni zag nog ruim 40 procent van de ondervraagden de situatie van de Nederlandse economie zonnig in, in juli viel dit terug tot iets minder dan 30 procent. Slechts 3 procent van de 50.000 respondenten heeft het idee dat de economie er zeer goed voorstaat.

De economen wijten het verdwenen optimisme aan de oplopende inflatie en de dalende beurskoersen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.