Home

Achtergrond 2 reacties

'Opbrengst graszaad ziet er goed uit'

De opbrengst van rietzwenk ligt boven het meerjarig gemiddelde.

Bij roodzwenk ligt de opbrengst wat lager dan gemiddeld, zegt Joop Bouwkamp, hoofd buitendienst van zaadbedrijf Barenbrug. "Rietzwenk is deels al geoogst, bij roodzwenk is de oogst gestart. De oogst van raaigras start binnenkort. De opbrengst daarvan ligt naar verwachting boven het meerjarig gemiddelde. Het graszaad staat er over het algemeen goed bij, ook in het Noorden ondanks de droogte. Dit jaar wordt ongeveer 15.000 hectare graszaad geteeld. Dat was vorig jaar 19.000 hectare."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    roodzwenk

    Het komt en kan niet uit. U vergeet nog de kosten van drogen, bulkvervoer,bemonstering, geleverde zaaizaad door de contracterende zaadhandel, heffing HPA, heffing vertrouwenscommissie, analysekosten NAK. de kosten van zaaien en de overige teeltkosten (oa. bemesting/spuiten enz.), maaien/dorsen/pacht. Als je geluk hebt dat je goed oogstweer treft (en daar ziet het nu weereens niet naar uit) heb je kans dat je nog wat beurt, anders moet je geld bijbetalen aan de zaadhandel (komt echt voor hoor). Begin er niet aan, alles is beter dan dat. Alle risico en kosten liggen op het bordje van de teler. Het is slechts de zaadhandel die er aan verdient.

  • no-profile-image

    N.R.

    Laten we eerst maar eens dorsen, vervolgens schonen en kijken wat er dan netto overblijft. Deze geluiden zijn begrijpelijk vanuit de handel, met een krimpend areaal... Niet tegenstaande hoop ik vanharte dat dat het deze keer uit komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.