Home

Achtergrond 263 x bekeken

Oostenrijkse truckers plannen actie in Wenen

Oostenrijkse vrachtwagenchauffeurs zijn van plan volgende week maandag naar de hoofdstad Wenen op te trekken om te protesteren tegen de hoge brandstofprijzen.

Meer dan veertienhonderd vrachtwagens doen naar verwachting mee aan de demonstratie. Dat kondigde de brancheorganisatie van Oostenrijkse transportbedrijven woensdag aan.

De vrachtwagens zullen van twee kanten Wenen benaderen en vervolgens optrekken naar de centrale ringweg in de stad. De demonstratie begint om zeven uur 's morgens en duurt ruim drie uur. Volgens de truckers staat de Oostenrijkse transportsector voor de ergste economische crisis sinds 1945 en worden hun klachten niet serieus genomen door de politiek.

Volgens de vrachtwagenchauffeurs is bewust gewacht met de actie tot het EK voetbal in Oostenrijk was afgelopen, maar konden ze nu niet langer meer wachten. Naar verwachting zal het verkeer in Wenen ernstig worden ontregeld door de demonstratie.

Eerder protesteerden ook al vrachtwagenchauffeurs in Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Zuid-Korea tegen de hoge brandstofprijzen. In India legden woensdag ongeveer vier miljoen truckers het werk neer uit onvrede over een prijsverhoging van diesel en benzine door de Indiase overheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.