Home

Achtergrond 162 x bekeken

Ook Los Angeles doet plastic tassen in de ban

In navolging van San Francisco legt ook Los Angeles een verbod op plastic tassen op.

De milieuvervuilende tasjes worden vanaf 2010 uit alle grote supermarkten en drogisterijen verbannen. Dat heeft de gemeenteraad van de op een na grootste stad in de Verenigde Staten woensdag besloten.

In Los Angeles wonen vier miljoen mensen, die voor hun boodschappen voornamelijk plastic tassen gebruiken. Vanaf juli 2010 moeten klanten hun eigen tas meenemen of ze kunnen in de winkel een papieren of biologisch afbreekbare tas aanschaffen voor 25 dollarcent (ongeveer 16 eurocent).

In San Francisco is het verbod al geldig. Daar scheelt het ongeveer 180 miljoen plastic tassen per jaar. De steden lopen vooruit op wetgeving die in 2012 waarschijnlijk in heel Californië ingevoerd wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.