Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Onzalig idee De Jager

Soms gedragen bewindslieden zich als een ongeleid projectiel. In hun ijver hun eigen ideeën en doelstellingen te verwezenlijken, kunnen zij volledig voorbij gaan aan afspraken en/of kabinetsbeleid.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager toont zich zo’n bewindsman. Nota bene op de dag van het zomerreces zorgt hij voor veel onrust in de land- en tuinbouw door te suggereren dat het accijnsvoordeel op rode diesel wordt afgeschaft. Hij vindt de bevoordeling van onder meer de agrarische sector onjuist. Om een en ander nog enigszins vriendelijk over te laten komen, rept De Jager over 'overleg met de sector' en compensatie.

Dat moet verhullen dat de staatssecretaris een ballon oplaat die direct wordt lekgeprikt. Hij wil dan wel overleggen met LTO, maar vergeet de organisatie in te lichten over zijn voornemen. Bovendien heeft diezelfde land- en tuinbouworganisatie net concrete afspraken met het kabinet gemaakt om níet te tornen aan de landbouwdiesel, waardoor boeren en tuinders zo’n 9 cent per liter op diesel besparen.
Tot onrust moeten de uitspraken van De Jager niet leiden, gezien die afspraken met het kabinet. Waarom hij juist nu met dit idee op de proppen komt, is een raadsel. Juist in een tijd van oplopende brandstofprijzen c.q. kosten, en een heftig debat over hogere accijnzen op diesel, valt deze onzalige losse flodder niet te plaatsen.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    vandenacker

    Draaikont en onruststoker de Jager gaat op vakantie. dat hij maar héééél lang weg mag blijven

Of registreer je om te kunnen reageren.