Home

Achtergrond 251 x bekeken

Omzet Rungis loopt terug

Het befaamde Franse groothandelscentrum Rungis heeft in 2007 minder groente en fruit omgezet dan in 2006.

Dat blijkt uit de jaarcijfers, die bekend zijn gemaakt. De aanvoer groente en fruit zakte in met 4,4 procent naar 885.000 ton. Vooral de aanvoer fruit zakte (-6,2 procent), de groentetoevoer bleef met 2,3 procent achter bij 2006. De leveringen uit Frankrijk zelf bleven achter met 10 procent. Ook de import uit Afrika liep terug door politieke onrust in deze landen, blijkt uit het omzetbericht.

De kleinere producentenmarkt op Rungis zag de omzet ook al teruglopen. Het aantal telers dat het product aanbood op de groothandelsmarkt liep terug, waardoor de omzet 4,3 procent terugliep naar 19.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.