Home

Achtergrond

Omzet Mechelse Veiling groeit vier procent

De omzet van de Mechelse Veilingen in Sint Katelijne Waver steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met vier procent.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de Belgische afzetorganisatie. Vorig jaar bedroeg de omzet aan groenten en fruit in het eerste halfjaar ruim 101 miljoen euro, terwijl dit jaar een omzet van bijna 104 miljoen euro werd gerealiseerd. De aangevoerde producten brachten bijna 4 miljoen euro meer op. Daarbij is het opvallend dat er in de maanden februari en mei een flink meeromzet is bereikt, terwijl april met zo’n 11 procent toch wel tegenviel.

Aan losse tomaten werd iets minder product aangevoerd, maar de omzet steeg door een forse stijging van de middenprijs van 27,6 miljoen euro in 2007 naar bijna 30 miljoen euro het lopende seizoen. De gemiddelde prijs voor losse tomaten steeg van 79 cent per kilo vorig jaar naar 87 cent in 2008. Bij trostomaten is het beeld vergelijkbaar. De aanvoer daalde van bijna 17.000 ton in 2007 naar 14.700 ton in 2008. Ook bij dit product steeg de gemiddelde prijs. Vorig jaar lag de middenprijs op 86 cent per kilo tegen 95 cent dit jaar.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.