Home

Achtergrond 204 x bekeken

Omgekomen hoofdagente wordt met korpseer begraven

De 28-jarige hoofdagente Gabriëlle Cevat, die vorige week door een schietpartij om het leven kwam in Amstelveen, wordt donderdag met korpseer begraven.

Dat liet een politiewoordvoerder maandag weten. Vanuit het hele land komen collega’s in uniform Cevat de laatste eer bewijzen. Zij zullen bij het bureau in Amstelveen-Noord, waar de agente werkte, en bij begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam een erehaag vormen.

”Haar droom was om te werken bij de bereden politie. In die geest zullen wij haar begeleiden naar haar laatste rustplaats”, schreef haar familie maandag in een rouwadvertentie in de krant. Het lichaam van de agente wordt vervoerd in een koets, die ’s ochtends tussen half tien en tien uur vanuit Amstelveen vertrekt. De uitvaartdienst begint om twaalf uur, waarschijnlijk in besloten kring.

Cevat kwam woensdagavond laat om het leven toen zij een man wilde aanspreken op zijn rijgedrag. Die vuurde onmiddellijk een kogel op haar af. De hoofdagente was op dat moment in burger op weg naar het bureau in Amstelveen-Noord om een nachtdienst te doen. Ze overleed in een ziekenhuis aan haar verwondingen. De verdachte is aangehouden en zit vast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.