Home

Achtergrond

Ombudsman: Europarlement werkt onvoldoende mee

De Europese Ombudsman, P. Nikiforos Diamandouros, heeft kritiek op het Europees Parlement, omdat het onvoldoende heeft meegewerkt aan het bekendmaken van salarissen van Europarlementariërs uit Malta.

Dat blijkt uit een verklaring vandaag. De zaak kwam aan het rollen door een Maltese journalist, die wilde weten wat zijn landgenoten in het Europees Parlement verdienen. Het Parlement heeft die informatie niet gegeven, met als reden privacybescherming.

Ook het Europese Data Protectie Toezichthouder vindt geen grond voor het argument van privacybescherming, maar het parlement hield voet bij stuk. Het parlement is volgens de ombudsman wel van plan in 2009 het standpunt hierover te heroverwegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.