Home

Achtergrond

Olmert: vrede met Palestijnen nooit eerder zo dichtbij

Israël en de Palestijnen waren nooit eerder zo dicht bij vrede als momenteel. Dat zei de Israëlische premier Ehud Olmert in Parijs na een gesprek met de Palestijnse president Mahmoud Abbas en de Franse president Nicolas Sarkozy.

Het gesprek ging vooraf aan de topontmoeting van leiders van 44 landen uit de Europese Unie en rond de Middellandse Zee, die zondag om 15.30 begint in het Grand Palais in Parijs.

Sarkozy is erin geslaagd aartsvijanden aan dezelfde tafel te krijgen tijdens de oprichting van de Mediterrane Unie. Olmert sprak zich uit voor directe vredesgesprekken met Syrië. Het is nog onduidelijk of hij zondag een ontmoeting zal hebben met de Syrische president Bashar al-Assad.

President Sarkozy, gastheer van de top, zei dat het doel van de bijeenkomst is ,,te leren hoe we van elkaar kunnen houden in het gebied rond de Middellandse Zee, in plaats van door te gaan met haat en oorlog''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.