Home

Achtergrond 192 x bekeken 2 reacties

'Olieprijs gaat naar 250 dollar'

De olieprijs kan heel spoedig stijgen tot 250 dollar per vat, wat fors hogere prijzen voor Europese afnemers van Russisch aardgas tot gevolg zal hebben.

Dat zei de topman van het Russische staatsgasconcern Gazprom, Alexei Miller, vandaag. Miller waarschuwde dat door de hoge olieprijs de prijs van Russisch aardgas voor de Europese Unie aan het einde van dit jaar zal stijgen tot 500 dollar per duizend kubieke meter, van 400 dollar nu. Als de olieprijs tot 250 dollar doorstijgt, kunnen de gasprijzen zelfs toenemen tot 1000 dollar, aldus Miller. Rusland levert meer dan een derde van de Europese aardgasbehoefte.

De topman van Gazprom deed zijn voorspelling in de zijlijnen van een bezoek van de Russische president Dmitri Medvedev aan Azerbeidzjan. De olieprijs beweegt momenteel rond de 144 dollar per vat, waarmee de prijs van een vat olie in een jaar tijd meer dan verdubbeld is.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    vd berg

    Het politieke spel van die landen om de olie prijzen en gas prijzen nog hoger op te laten lopen is begonnen.

  • no-profile-image

    Ome

    Hierdoor kan de graanprijs ook flink gaan stijgen. Voor brandstof is 2 kilo graan gelijk aan 1 kg olie.

Of registreer je om te kunnen reageren.