Home

Achtergrond 154 x bekeken

Obama stijgt niet in peilingen na ’wereldtour’

De wereldtournee die de Amerikaanse presidentskandidaat Barack Obama vorige week maakte, heeft hem geen noemenswaardige winst opgeleverd in de Amerikaanse opiniepeilingen.

De Democraat leidt zijn Republikeinse rivaal met 51 tegen 44 procent, aldus een onderzoek in opdracht van nieuwszender CNN.

De peiling was gehouden na terugkomst van Obama. Die deed onder meer Afghanistan, Irak, het Midden-Oosten en de Europese steden Berlijn, Parijs en Londen aan. In Berlijn sprak hij voor circa 200.000 mensen en spraken media van ’Obamania’. Een maand geleden leidde Obama in de peilingen met 50 procent, tegen 45 voor McCain.

De reis was bedoeld om Obama’s buitenlandse ervaring op te vijzelen. De peiling lijkt uit te wijzen dat een meerderheid van de kiezers McCain nog steeds het meest vertrouwt als het gaat om nationale veiligheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.