Home

Achtergrond

OM wil huisarrest voor baldadige minderjarigen

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat jonge kinderen die zich tijdens de jaarwisseling hebben misdragen, huisarrest krijgen tijdens de komende nieuwjaarsviering.

Zo eiste het OM vandaag tegen een 14-jarige jongen uit Zoetermeer huisarrest, een werkstraf van 140 uur, zestien dagen jeugddetentie (zijn voorarrest) en vijf maanden voorwaardelijk wegens brand door schuld.

Het huisarrest houdt in dat de minderjarige tijdens de jaarwisseling tussen door de rechter vastgestelde uren niet naar buiten mag. Het OM hoopt met deze straf dat andere jongeren worden afgeschrikt en zich zullen gedragen met oud en nieuw.

De jonge verdachte stak eind december een zware vuurpijl af op het schoolplein van de Vrije School in Zoetermeer. De officier van justitie stelt dat deze pijl in de school terechtkwam en in de as legde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.