Home

Achtergrond 271 x bekeken

Nordzucker krijgt 20 procent marktaandeel met Danisco

Het Duitse suikerconcern Nordzucker mikt op een aandeel van 20 procent op de Europese markt.

Die doelstelling heeft directietopman Hans-Gerd Birleberger bekendgemaakt na het bereiken van het akkoord over de aankoop van het Deense Danisco Sugar. Volgens Birleberger is met de overname van dit bedrijf de basis voor het realiseren van dat doel gelegd.

Nordzucker heeft momenteel een aandeel van een kleine 9 procent op de suikermarkt, Danisco Sugar zo’n 7 procent. Op iets langere termijn beogen de Noord-Duitsers de leidende positie in de EU over te nemen van Südzucker, dat vooralsnog de ranglijst blijft aanvoeren met een marktaandeel van tegen de 24 procent.

Het Nederlandse Cosun heeft in de huidige situatie 6 procent in handen en blijft daarmee nog iets achter bij nummer drie, het Franse Tereos (ruim 10 procent) en nummer vier, British Sugar (9 procent).

Nordzucker is van plan Danisco Sugar als aparte bedrijfseenheid te handhaven maar wil wel een andere naam geven aan de Deense aankoop, omdat Danisco onder deze naam verder gaat als pure ingrediëntenfabrikant. Plannen om arbeidsplaatsen of fabrieken te schrappen zijn er niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.