Home

Achtergrond 165 x bekeken

’Nog niet praten over herbenoeming Barroso’

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) vindt het ,volstrekt prematuur’ om nu te discussiëren over herbenoeming van voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie.

Timmermans zei dat donderdag naar aanleiding van de steun die de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dinsdag uitsprak voor herbenoeming van Barroso. De 52-jarige Barroso geeft sinds 2004 leiding aan de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Zijn termijn loopt november volgend jaar af.
Timmermans wil eerst wachten op de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni. Onzeker is ook of dan het huidige EU-verdrag geldt of het nieuwe, dat bijvoorbeeld ook een EU-presidentschap creëert.
”Het is volstrekt prematuur om nu op welke functie dan ook voor te sorteren”, zei Timmermans in de marge van EU-beraad over de Europese begroting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.