Home

Achtergrond

Nog meer milieumaatregelen in Peking

China heeft gisteren een noodplan bekendgemaakt dat in werking treedt als de luchtkwaliteit in Peking slecht wordt. Dat heeft het Ministerie van Milieu woensdag bekendgemaakt.

Indien nodig kunnen de autoriteiten meer fabrieken sluiten, alle bouwplaatsen sluiten en meer auto's van de straat halen. Het plan kan in werking treden als meteorologen voorspellen dat regen of wind, die eventuele smog kunnen verjagen, uitblijft.

In het afgelopen weekeinde hing een dikke mist van smog in Peking. Kenners denken dat dit slechte weer niet snel zal terugkeren in de Chinese hoofdstad, maar hebben voor de zekerheid toch plannen opgesteld die nog draconischer zijn. Op dit moment mogen al slechts de helft van de auto's de straat op en zijn honderden fabrieken in de regio gesloten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.