Home

Achtergrond 236 x bekeken 1 reactie

Nieuwe verwerker in zuivel

Melkhan­delaar René van Bakel begint sa­men met zuivelverwerker René van der Vleuten een zuivelfabriek in Boxmeer.

In de nieuwe zuivelfabriek in Boxmeer wordt druk gewerkt aan de verwerkingsinstallatie. Foto Gé Hirdes

Medewerker Michiel Noordman van loonbedrijf Schepel in het Groningse Hellum maakt de spuitdoppen schoon voordat hij een perceel pootaardappelen gaat klappen en spuiten. Loonwerker Gerko Schepel heeft vorige week voor het eerst dit seizoen pootgoed doodgemaakt. "Het gebeurt nog heel weinig. Door de droogte heeft het gewas een grote achterstand opgelopen. Veel telers wachten daarom nog. Het duurt nog wel twee weken voor we het druk krijgen met de loofdoding." Foto Koos van der Spek

Lex Slootweg, productmanager bij middelenleverancier Triferto, laat akkerbouwers de effecten zien van verschillende manieren van bemesting in aardappelen op de manifestatie in het Noord-Groningse Oude Bildtzijl. "Akkerbouwers moeten inspelen op nieuwe bemestingsregels", zegt Slootweg. "Elk jaar kunnen ze minder fosfaat gebruiken. Wij ontwik­kelen middelen waarmee dat wordt ondervangen, terwijl de planten over voldoende stofstof en fosfaat beschikken.De reacties zijn positief, omdat ze met de rug tegen de muur staan en alternatieven zoeken." Foto Petra Vos

Boeren uit Zuid-Limburg kijken in het Limburgse Klimmen naar een demonstratie van niet-kerende grondbewerking. DLV Plant en proefbe­drijf PPO demonstreerden donderdag verschillende systemen grondbewerking voor onder meer mais. Provincie Limburg, LLTB en waterschap Roer en Overmaas willen op die manier uitvinden of deze manier van grondbewerking erosie van de grond kan tegengaan. Bij niet-kerende grondbewerking keert de boer de grond niet om, zoals bij traditioneel ploegen gebeurt. De bodem kan daardoor meer water herbergen. Daardoor krijgen modderstromen die erosie veroorzaken geen kans meer. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  henk de bresser

  Rene succes met je uitdaging
  om een melkverwerkingsfabriek op te zetten .
  We blijven je volgen.
  Al is het al 30jaar geleden dat we samen in de melkstal stonden ik herinder het me nog net of het gisteren was
  Tot ziens op 24 augustus op de open dag
  Mvg Henk de Bresser uit Best

Of registreer je om te kunnen reageren.