Home

Achtergrond 222 x bekeken

Nieuwe meldingen van Q-koorts

Sinds de invoering van de landelijke meldplicht voor Q-koorts op 10 juni zijn er vier nieuwe gevallen gemeld.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit laten weten. De landelijke meldplicht moet voorkomen dat de ziekte zich verspreidt. De nieuwe meldingen van Q-koorts komen uit Gelderland en drie uit Noord-Brabant, waarvan twee bij verschillende vestigingen van hetzelfde bedrijf. Volgens de woordvoerder zijn de nieuwe meldingen niet afkomstig uit de eerder gemelde besmette gebieden.

Q-koorts is een infectieziekte, veroorzaakt door een bacterie die met name door geiten en schapen op mensen wordt overdragen. De ziekte is slechts gevaarlijk voor mensen met een lagere weerstand zoals bejaarden. Dit jaar zijn er al meer dan 180 gevallen van Q-koorts gemeld en is er in Limburg een man overleden die besmet was met Q-koorts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.