Home

Achtergrond 1 reactie

Nieuw ontwerp voor traditionele polderschuur

De traditionele schokbetonschuur die het landschap in de gemeente Noordoostpolder kenmerkt, wordt in een nieuw jasje gestoken.

Dat maakte de gemeente vandaag bekend. De naoorlogse schuren van schokbeton zijn voor de huidige boeren niet zo praktisch meer.

Aardappels worden bijvoorbeeld niet meer los in de schuur gestort, maar in grote kisten, die moeilijk zijn te stapelen in de lage schokbetonschuren. Boeren die hun bedrijf willen uitbreiden, kiezen daarom meestal voor zogenoemde hoge megaschuren.

De gemeente Noordoostpolder vond het jammer dat het karakteristieke open landschap door de nieuwe hoge schuren verdwijnt en schreef een wedstrijd uit voor een nieuw ontwerp van de traditionele polderschuur. Architectenbureau Onix uit Groningen maakt het winnende ontwerp; het wachten is nu op de eerste boer die de nieuwe schuur wil bouwen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer

    Waarom moet alles wat een beetje groter is dan vroeger mega heten. Ik vind dit journalistieke stemmingmakerij!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.