Home

Achtergrond 191 x bekeken 4 reacties

Netwerk Essent kan vraag tuinders nauwelijks aan

Energiebedrijf Essent heeft steeds grotere moeite stroom af te nemen van tuinders in Noord-Limburg.

Dat komt door de explosief stijgende vraag van tuinders naar warmtekrachtkoppelingen (WKK), liet een woordvoerder van Essent vandaag weten naar aanleiding van berichten in de Limburgse kranten.

Met een WKK produceert de tuinder meer energie dan hij nodig heeft. Essent slaagt er steeds vaker niet in deze energie af te nemen, zoals wettelijk is verplicht. Tuinders willen een WKK wegens de snel stijgende gasprijzen. Maar het lukt Essent niet altijd om op zo'n korte termijn voldoende netwerkcapaciteit te creëren, aldus de woordvoerder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  pascal

  Zijn dit tuinders of energie leveranciers?????????????????

 • no-profile-image

  Dirk

  Het zijn tuinders die als neventak stroom produceren met gesubsidieerd gas. en de groene stroom levert een mooie cent op, jawel door subsidie op de prijs.
  Tuinders zijn slim in het kanaliseren van de subsidies. Als dekmantel verbouwen ze nog wat kasgroente.
  En de overheid stinkt er in.

 • no-profile-image

  Dion

  De gemiddelde energie centrale maakt van 100% energie uit gas 43% stroom en 57% warmte wat in de rivier wordt gedumpt als afval. De tuinder maakt met zijn WKK ongeveer 46% stroom wat hij leverd aan de consument. Met de rest verwarmt hij zijn kassen (ongeveer 50% rendement). Een wkk heeft dus ongeveer 96% rendement en een energie centrale 43%. Heeft de tuinder het toch goed geregeld.

 • no-profile-image

  flip

  Echte ondernemers dus, die tuinders

Of registreer je om te kunnen reageren.