Home

Achtergrond

Nederlandse paprika wint terrein in Europa

Het aandeel van Nederlandse paprika op de Britse en Duitse importmarkten is over de afgelopen drie jaar gestegen ten koste van het aandeel Spaanse paprika.

Hoewel het nog om voorlopige gegevens gaat, blijkt uit handelscijfers van Eurostat dat vorig jaar 64,5 procent van de import in het Verenigd Koninkrijk uit Nederland (inclusief re-export) afkomstig was. Dit meldt Marktbeeld PT. Dat is 2 procent meer dan vorig jaar, terwijl de import van Spaanse paprika in diezelfde periode juist daalde van 23,3 naar 20,9 procent.

In Duitsland is er sprake van een soortgelijke trend. Ook hier geldt dat Spanje marktaandeel verliest aan de Nederlandse handel (ook hier inclusief re-export). In drie jaar tijd steeg de invoer van Nederlandse paprika naar Duitsland zelfs van 41 naar 53,2 procent, terwijl de import van Spaanse paprika daalde van 44,4 naar 28,3 procent. (Ook hier gaat het bij cijfers over 2007 om voorlopige gegevens.)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.