Home

Achtergrond 212 x bekeken 1 reactie

Nederlandse groente en fruit in winkel relatief goedkoop

Nederlands groente, fruit en aardappelen zijn in de winkel relatief goedkoop in vergelijking met het EU-27 gemiddelde.

Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Eurostat. Gemiddeld is groente, fruit en aardappelen 10 procent goedkoper dan het gemiddelde in de EU. Wel blijken forse verschillen te bestaan tussen de verschillende landen in de EU. Zo zijn de prijzen in Ierland bijna een derde duurder dan het gemiddelde in de EU. Het goedkoopst zijn de producten in Bulgarije, waar de prijzen op de helft van het EU-gemiddelde liggen, blijkt uit de overzichten.

Dure groente en fruit zijn verder te vinden in Litouwen, Denemarken, Finland, Zweden, Engeland en Duitsland, blijkt uit de onderzoeken. Goedkope landen zijn te vinden in de nieuwe Midden- en Oost-Europese landen Roemenië, Polen, Letland en Slowakije.

De Belgische prijs voor groente, fruit en aardappelen ligt net boven dat in Nederland en blijft daarmee net boven het EU-gemiddelde. Eerder werd al bekend dat Nederlanders groente niet duur vinden.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Welk

  Welk Groenten en Fruit?
  We moeten aan kwaliteitseissen voldoen maar die zijn niet terug te vinden in de winkels? Hoeft dit niet?

  Ik sta in de winkel en moet 1 euro betalen voor 1 paprika (200 gram). En wat doet een kilo op het moment voor de sector?????

  En tomaten die rot zijn voor PFFF heb het links laten liggen allemaal SCHANDALIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MAAR JA DE SECTOR DOET HIER OOK NIETS AAN

Of registreer je om te kunnen reageren.