Home

Achtergrond 172 x bekeken

Nederlandse anjers voor Gazastrook

Palestijnse bloemenkwekers in de Gaza-strook kunnen het komend seizoen toch Nederlandse anjers gaan kweken.

Israël heeft gisteren de grens met Gaza geopend voor de eerste van in totaal elf vrachtwagens met Nederlands zaaigoed.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag bekendgemaakt. Minister Maxime Verhagen had bij zijn bezoek aan Israël in mei er bij het Israëlische kabinet op aangedrongen mee te werken aan het bloemenproject, dat werk moet bieden aan ruim 1500 Palestijnen. De anjers moeten rond Kerstmis, Valentijnsdag en Pasen op de markt komen.

Sinds 2005 teelden Palestijnse boeren in Gaza al anjers, aardbeien en tomaten met Nederlands geld. Maar sinds de machtsovername door Hamas in Gaza lag de import van zaaigoed stil. Via Israëlische exporteurs komen de bloemen op de veiling in Aalsmeer terecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.