Home

Achtergrond

Nederlanders niet goed verzekerd op reis

Eén op de vier Nederlanders sluit geen reisverzekering af voor de vakantie naar het buitenland.

Bovendien is van de groep die wel verzekerd op reis gaat, 44 procent niet op de hoogte van het eigen risico. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intomarkt Gfk dat internetverzekeraar iZio vrijdag heeft gepubliceerd.

Vooral Nederlanders die een paar dagen weg gaan, blijken zich niet goed te verzekeren. Van hen verzuimt 48 procent een assurantie af te sluiten. Onder jongeren ligt dit percentage zelfs op 56 procent. Van de jeugdige reizigers heeft 58 procent geen weet van een eigen risico.

Van de lange vakantiegangers sluit één op de vijf geen reisverzekering af. Ook weet 20 procent van de Nederlanders niet exact te benoemen welke modules zijn of haar reisverzekering bevat. Ruim een derde van de respondenten bleek ooit niet verzekerd te zijn geweest voor schade die werd opgelopen tijdens de vakantie.

De ANWB waarschuwde een maand geleden ook al dat te veel reizigers onverzekerd naar het buitenland gaan. De organisatie krijgt dagelijks te maken met Nederlanders die ondanks hun ziektekostenverzekering toch tegen hoge kosten aanlopen, zeker als iemand vanuit het buitenland naar huis vervoerd moet worden. Ook dekken ziektekostenverzekeringen lang niet alle kosten die op vakantie worden gemaakt.

Op de vraag welke Bekende Nederlander de geënquêteerden graag zouden willen tegenkomen op vakantie, antwoordt 16 procent prinses Máxima. Op de tweede plaats staat Wendy van Dijk (11 procent). De populairste man op de lijst van favoriete BN'ers om tijdens de vakantie tegen te komen is voetballer Dirk Kuyt (8 procent). De favorietenlijst van de mannelijke ondervraagden wordt aangevoerd door BNN-coryfee Sophie Hilbrand.

De lijst met nationaliteiten waaraan de Nederlander zich het meest ergert op vakantie, wordt aangevoerd door de Russen (20 procent). Op de tweede plaats staan de Engelsen (9 procent), gevolgd door Duitsers (5 procent).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.