Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Nederlanders drinken iets meer verpakt water

In vergelijking met andere Europeanen houdt het nog niet over, maar Nederlanders beginnen zoetjes aan steeds meer water uit het pak of de fles te drinken.

Het afgelopen jaar klokten we gemiddeld 21,9 liter verpakt water achterover, ruim een halve liter meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de Nederlandse vereniging Frisdrank, Waters, Sappen (FWS).

De stijging is des te opmerkelijker omdat van alle andere dranken minder werd gedronken dan een jaar eerder. Dat heeft te maken met de warme zomer van 2006 en de slechte zomer van 2007. De inname van frisdrank, bier en sap daalde dan ook iets vergeleken met het jaar ervoor.

Tegen de stroom in nam de consumptie van wijn ook ietsje toe, per hoofd van de bevolking werd 21,6 liter wijn gedronken tegen 21,5 liter een jaar eerder. De afgelopen jaren neemt de wijnconsumptie in Nederland gestaag toe.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  PLASJE

  .... en Plasje dacht nog wel dat wij
  Nederlanders zo'n nuchter volkje waren
  ......
  of is ons water echt zo slecht
  ....
  Plasje is met 'loop-naar-de-pomp opge-
  groeid....

Of registreer je om te kunnen reageren.