Home

Achtergrond 262 x bekeken

Nederlander kan niet zonder spijkerbroek

De spijkerbroek is niet meer weg te denken uit de Nederlandse kledingkast: 95 procent van de Nederlanders draagt het kledingstuk wel eens.

Gemiddeld hebben we 5,4 spijkerbroeken in de kast liggen, blijkt vandaag uit een onderzoek onder vijfhonderd mensen in opdracht van trendbureau Second Sight.

Ook ouderen kiezen voor jeans: 85 procent geeft aan regelmatig een spijkerbroek te dragen. De ondervraagde ouderen van 61 jaar en ouder bezitten gemiddeld 3,6 spijkerbroeken, jongeren tot 30 jaar hebben er bijna acht in huis.

De meeste Nederlanders vinden jeans makkelijk en tijdloos om te dragen. Liefst driekwart draagt thuis een spijkerbroek. Ook in de vakantie en tijdens actieve uitjes is het kledingstuk favoriet. Voor speciale gelegenheden vinden Nederlanders jeans in het algemeen 'not done'. Slechts 5 procent trekt voor een bruiloft of een jubileum wel eens een spijkerbroek uit de kast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.