Home

Achtergrond

Nederlander bovengemiddeld milieubewust

Niet minder dan 89 procent van de Europeanen zegt in de laatste dertig dagen op verschillende manieren te hebben bijgedragen aan de bescherming van het milieu.

Dit blijkt uit een peiling van TNS Opinion in opdracht van de Europese Commissie. Nederlanders nemen volgens het onderzoek bovengemiddeld veel maatregelen om het milieu te beschermen. Zestig procent scheidt afval, bijna de helft vermindert energieverbruik en 37 procent doet zuinig aan met water.

De meeste Europeanen hanteren slechts twee maatregelen uit het spectrum. Mensen die hoogopgeleid en politiek links georiënteerd zijn, vertonen doorgaans het meest milieubewuste gedrag. Vrouwen zijn eveneens milieubewuster dan mannen.

In Luxemburg wonen de meest milieubewuste mensen. Slechts drie procent gaf aan geen of slechts enkele maatregelen ten behoeve van het milieu te nemen. Gemiddeld neemt de Luxemburger bijna 4 maatregelen.

Het onderzoek is gedaan onder 26.700 mensen in alle 27 lidstaten van de Europese Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.