Home

Achtergrond 195 x bekeken

NS-kaartjes 4 procent duurder

In het nieuwe jaar kosten NS-kaartjes 4 procent meer dan nu het geval is.

Dat maakten de Nederlandse Spoorwegen vandaag bekend.

De prijzen van treinkaartjes worden elk jaar aangepast. De inflatiecorrectie bedraagt 3,5 procent, de resterende 0,5 procent prijsverhoging komt door de hogere kosten die spoorbeheerder ProRail bij NS in rekening brengt voor het gebruik van het spoor.

De prijsverhoging is nog niet definitief. In september kijkt NS of de inflatieverwachting op 3,5 blijft staan en hoeveel geld er precies moet worden overgemaakt naar ProRail. De tariefverhoging kan dan alsnog worden bijgesteld.

Een aantal kaartjes blijft even duur of goedkoop als nu het geval is. Het gaat dan onder meer om de voordeelurenkaart (waarmee eigenaar en maximaal drie medereizigers na 09.00 uur met 40 procent korting reizen), de keuzedagen voor senioren, het vervoer van honden en fietsen en het kinderkaartje railrunner.

De Nederlandse Spoorwegen hebben het voorstel over de tariefsverhogingen woensdag aangeboden aan de belangenorganisaties van consumenten. Zij kunnen er nog op reageren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.