Home

Achtergrond 256 x bekeken 2 reacties

NMV ziek van risico’s door vee-import

De NMV is ziek van alweer een dierziekte door import van vee. Dat zegt de Nederlande Melkveehouders Vakbond in reactie op de vondst van twaalf kalveren die besmet zijn met runder-TBC.

De NMV eist van het ministerie van landbouw opheldering over de consequenties van deze uitbraak van runder-TBC en de gebrekkige informatieverstrekking. Bovendien verwacht de NMV van de minister op korte termijn maatregelen om ziekte-insleep efficiënt te weren. "De maatregelen van het ministerie van landbouw om ziekte-import te voorkomen, zijn blijkbaar even inefficiënt en gebrekkig als de communicatie naar de belangenorganisaties. De NMV heeft geen enkele informatie van LNV ontvangen over de melding van rundertuberculose die, volgens de perspublicaties, al op 22 mei bekend was."

De NMV stelt dat landbouwminister Verburg zich nog niet zo goed bewust is van de risico’s van de import van kalveren. "Zij heeft geen enkele maatregel getroffen om verdere insleep te voorkomen, er zijn geen grenzen gesloten voor import van runderen vanuit Groot-Brittannië en ook zijn de betrokken belangenorganisaties niet op de hoogte gesteld."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gj

  Wat gij niet wil wat U geschied, doe dat ook een ander niet.
  Dan ook maar een exportverbod?

 • no-profile-image

  W Zandbergen

  De steekpenningen van Van Drie?
  Is er wel een ander belanghebbende voor kalveren uit Groot Brittannië?

Of registreer je om te kunnen reageren.