Home

Achtergrond 151 x bekeken

Mugabe wil geen overgangsregering

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe wil geen overgangsregering, waarin zijn partij ZANU-PF en de oppositiepartij MDC de macht delen.

Zijn woordvoerder zei vandaag op een top van de Afrikaanse Unie (AU) ,,een Zimbabwaanse oplossing'' te zullen vinden voor "de politieke impasse''.

Zuid-Afrika riep Mugabe eerder op zo'n regering te vormen, zoals ook in Kenia is gebeurd. Die constructie valt niet toe te passen op Zimbabwe, want "Kenia is Kenia en Zimbabwe Zimbabwe'', stelde de woordvoerder van Mugabe.

De Zimbabwaanse president Robert Mugabe is een van de gasten op de AU-top in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh. De Zimbabwaanse oppositie had de leiders van de Afrikaanse Unie opgeroepen Mugabe niet welkom te heten. Mugabe wil zelf op de top zijn critici confronteren met zijn overwinning in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen vrijdag, hoewel waarnemers de stembusgang een farce noemden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.