Home

Achtergrond 213 x bekeken

Moordenaar Politkovskaja mogelijk in België

De vermoedelijke moordenaar van de Russische journaliste Anna Politkovskaja zou zich in België bevinden. Het gaat om een Tsjetsjeen die al maanden wordt gezocht.

Rusland vaardigde midden mei een internationaal arrestatiebevel uit tegen de 34-jarige verdachte. Volgens het Openbaar Ministerie in Moskou bevindt de Tsjetsjeen zich in West-Europa. Een plaatselijk radiostation noemde België.

De Russische overheid zou al een verzoek om uitlevering hebben ingediend. Maar dat wordt door de Belgische justitie tegengesproken, melden Belgische media vandaag. De journaliste Politkovskaja schreef kritisch over de regering van president Vladimir Poetin. Ze werd op 7 oktober 2006 vermoord.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.