Home

Achtergrond

Minder faillissementen

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn minder bedrijven failliet gegaan dan een jaar eerder.

Tot nu toe vroegen 3.165 bedrijven faillissement aan tegen 3.965 in de eerste zes maanden van 2007. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Graydon.

In totaal maakten ruim 5000 particulieren en ondernemers met een eenmanszaak gebruik van een schuldsaneringsregeling. Ook dat lag vorig jaar met 8264 flink hoger. Graydon verwacht dat dit jaar in totaal ongeveer 6.600 faillissementen zullen worden aangevraagd en 11.000 schuldsaneringsregelingen.

Volgens Graydon daalde het aantal faillissementen als het gevolg van een verbeterde economie. Wegens aangescherpte regelgeving komen veel schuldzaken niet terug in deze statistieken omdat ze zonder tussenkomst van een rechter aangepakt worden. Dat verklaart de daling in schuldsaneringsregelingen, aldus Graydon.

De meeste faillissementen werden in Zuid-Holland aangevraagd, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant. Zeeland kende de minste.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.