Home

Achtergrond

Miljoenen voor Nijmeegs sterrenonderzoek

Twee wetenschappers van de Nijmeegse Radboud Universiteit hebben subsidies van 2,5 en 3,5 miljoen euro in de wacht gesleept voor astronomisch onderzoek.

Het geld is afkomstig van de European Research Council (ERC), aldus de Radboud Universiteit woensdag. Hoogleraar radioastronomie Heino Falcke ontvangt 3,5 miljoen euro voor zijn onderzoek naar kosmische deeltjes en zwarte gaten. Een miljoen euro is bestemd voor de apparatuur die nodig is voor het onderzoek.

Zijn collega Conny Aerts krijgt 2,5 miljoen euro van de ERC voor haar studie naar de seismologie van sterren. Aerts verricht haar onderzoek vanuit de universiteit van het Belgische Leuven, waar zij ook werkzaam is.

De subsidies van het ERC zijn prestigieuze Europese onderzoeksbeurzen voor individuele onderzoekers. Beide onderzoeken duren ongeveer vijf jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.