Home

Achtergrond 196 x bekeken

Miljoen boete wegens inhuren illegalen

Een bedrijf dat elf vestigingen van fastfoodketen McDonalds bestiert in de Amerikaanse staat Nevada is woensdag veroordeeld tot het betalen van 1 miljoen dollar (632.000 euro) wegens het inhuren van 58 illegalen.

Het bedrijf Mack Associates Inc. heeft toegegeven de illegalen namen en burgerservicenummers van andere mensen te hebben aangeboden.

Er leven naar schatting 12 miljoen illegalen in de VS, een land met ongeveer 300 miljoen inwoners. De meeste illegalen komen uit Mexico en Midden-Amerika. Ze doen veelal het werk dat Amerikanen te min vinden, zoals werken in de bouw, fabrieken, landbouw en in de dienstensector. De Amerikaanse economie zou instorten zonder de illegale arbeidskrachten, aldus experts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.