Home

Achtergrond 214 x bekeken

Met groene voeten naar het Haagse Plein

Met een parade van groengeschilderde voeten vragen 150 Europese jongeren uit dertig verschillende landen vrijdag in Den Haag aandacht voor duurzame consumptie.

De actie is een onderdeel van YouPEC, een Europese jongerenconferentie die deze week plaatsvindt in Bakkum. Dat maakte Milieudefensie vandaag bekend.

De jongeren lopen vanaf het Centraal Station naar het Plein waar zij bij de ingang van de Tweede Kamer de eerste exemplaren van een Europese verklaring over duurzaam consumeren aanbieden aan staatssecretaris Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Rolf-Jan Hoeve van de Nederlandse vertegenwoordiging van Stavros Dimas, de eurocommissaris van milieu.

De jongeren willen laten zien dat overal in Europa zorgen bestaan over het milieu en zij meedenken over de problematiek. In de verklaring doen de jongelui aanbevelingen om het consumptiebeleid sterk en duurzaam te maken.

YouPEC (European Youth PErspective on Consumption) is een jaarlijkse jongerenconferentie op het gebied van duurzaam consumeren. Tijdens de conferentie verdiepen de Europese jongeren zich met workshops, lezingen en brainstormsessies verder in het onderwerp. De meeste deelnemers zijn in eigen land al actief op het gebied van milieu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.