Home

Achtergrond

Meervoudig fust nog niet vrijgesteld van verpakkingsbelasting

Voor afzetorganisaties en handelspartijen in de groente en fruit is nog niet zeker hoe de verpakkingsbelasting zal uitpakken voor de bedrijfsvoering.

Zo is nog niet zeker of het meervoudig fust als EPS en CBL-kratten vrijgesteld wordt. Pallets vallen al wel buiten de definitie van verpakking, stelt FrugiVenta. Volgens secretaris Leo Welschen zal deze week meer duidelijk worden. Zo moet eerst het bedrijfsleven zelf tot overeenstemming komen in VNO-NCW omdat er weerstand is bij delen van het bedrijfsleven om fusten vrij te stellen. Vervolgens zal deze week nog met VNO-NCW en de belastingdienst worden gesproken om tot een definitieve begripsbepaling te komen. Er is spoed bij omdat de wettekst al wordt geschreven op het ministerie van Financiën.

Voor de leden van FrugiVenta is ook nog altijd niet zeker of ze vrijgesteld worden van een deel van de administratieve lasten. De sector sleepte zelf al een korting in de wacht van 75 procent op de tarieven, omdat veel verpakkingen met exportzendingen naar het buitenland worden afgevoerd. De handel wil beide voordelen (forfaitaire regeling en de korting) combineren, maar hierover heeft de belastingdienst nog geen uitsluitsel gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.