Home

Achtergrond 234 x bekeken

Meer winst en omzet DuPont

Het Amerikaanse chemieconcern DuPont is in het tweede kwartaal op een nettowinst uitgekomen van 1,08 miljard dollar, vergeleken met 972 miljoen dollar een jaar eerder.

Dat maakte DuPont vandaag bekend. De omzet steeg met 12 procent naar 8,84 miljard dollar. De cijfers zijn beter dan verwacht. DuPont profiteerde van een sterke groei bij de divisie voor agrarische producten, zoals bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde zaden. Daarmee werden de zwakkere verkopen in de Amerikaanse bouwsector en de auto-industrie gecompenseerd.

Het bedrijf verhoogde de onderste marge van zijn winstverwachting voor het hele jaar. DuPont gaat nu uit van een winst per aandeel van 3,45 tot 3,55 dollar, tegen een eerdere prognose van 3,40 tot 3,55 dollar per aandeel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.