Home

Achtergrond

Meer suïcide in geplaagde Belgische samenleving

Crises als de affaire-Dutroux en politieke onrust zouden er de oorzaak van kunnen zijn dat het aantal zelfmoorden in Vlaanderen twee keer hoger is dan in Nederland.

België scoort laag op de geluksbarometer, zegt demograaf Luc Bonneux die het aantal suïcides in beide landen heeft onderzocht. Bonneux deed zijn onderzoek samen met collega Corina Huisman. De resultaten staan vrijdag in het tijdschrift Demos.

De zelfmoorden in Nederland en Vlaanderen zijn in het onderzoek uitgedrukt in verloren levensjaren. Per duizend inwoners verliezen Nederlandse mannen 2,8 levensjaren aan zelfmoord, de mannelijke Vlamingen 6,1. Bij de vrouwen is dat 1,1 tegen 2,0. Het komt er op neer dat Vlamingen twee keer zoveel zelfmoord plegen als Nederlanders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.