Home

Achtergrond

Meer controle bellen in auto levert te weinig op

De inzet van extra politiemensen die automobilisten controleren op met de hand bellen, heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Volgens een woordvoerder van het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie (OM) vallen de 19.600 extra bekeuringen sinds het begin van de proef in september vorig jaar op een totaal van 110.000, wat tegen.

Het OM bevestigt een verhaal in het Algemeen Dagblad dat er een onderzoek komt naar de mogelijke oorzaken van de tegenvallende resultaten. Want extra controle op mensen die nog niet handsfree bellen is heel belangrijk, meent justitie. Jaarlijks vallen er ongeveer 45 doden en circa 600 zwaargewonden als gevolg van ongeoorloofd bellen in de auto.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.