Home

Achtergrond

'Meer aandacht voor pleegzorg'

Ruim acht op de tien Nederlanders vindt dat pleegzorg meer aandacht verdient. Dat blijkt uit een enquête die SIRE heeft gehouden.

De conclusies zijn vandaag gepresenteerd. Bijna alle ondervraagden (91 procent) zijn ervan overtuigd dat er te weinig pleeggezinnen in Nederland zijn. Slechts 2 procent geeft aan zelf pleegkinderen te willen. Iets meer dan 5 procent zegt eventueel te willen overwegen een pleegkind in huis te nemen.

SIRE begint een voorlichtingscampagne om de pleegzorg onder de aandacht te brengen. Vorig jaar bestond de organisatie 40 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum mocht het publiek zelf een onderwerp aandragen voor een voorlichtingscampagne. De pleegzorg kwam toen als winnaar uit de bus.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.