Home

Achtergrond 1 reactie

Meer Europeanen steunen kernenergie

Met de stijgende brandstofprijzen groeit de steun onder de Europeanen voor kernenergie, zo blijkt uit een grote peiling van de Europese Commissie onder 27.000 mensen.

De stijgende trend is vooral te zien in Polen, Italië en Ierland, maar ook in Duitsland en Spanje steeg de steun de afgelopen drie jaar met 8 procentpunt. In totaal steunt nu 44 procent van de EU-bevolking kernenergie, tegen 37 procent in 2005.

Dat is nog altijd een minderheid van de 500 miljoen Europeanen. In Nederland groeide de steun met 3 procentpunt naar 55 procent. In zeventien van de 27 EU-landen is de bevolking enthousiaster dan voorheen over kernenergie. Slechts in twee landen is duidelijk een negatiever oordeel waarneembaar.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    frans

    kernenergie is de beste oplossing om de uitstoot van co2 terug te dringen ook is men dan niet meer afhankelijk van gas en kolen maar schijnbaar dringd dat niet door in den Haag

Of registreer je om te kunnen reageren.