Home

Achtergrond 196 x bekeken

Machine brengt tabaksgeur terug in de kroeg

Een bedrijf uit Groningen dat geurmachines verkoopt, heeft na het rookverbod in de horeca een luchtje ontwikkeld dat naar sigaretten ruikt.

De gesimuleerde tabaksgeur moet de stank van verschraald bier en zweet in horecagelegenheden verdringen, aldus Raymond Bolt van Rwin Showtechniek vandaag.

De geur komt uit een soort ventilator die in plaats van frisse lucht verschillende aroma's een ruimte inblaast. De machine kan niet alleen de geur van sigaretten simuleren maar ook die van Havanna-sigaren.

Volgens Bolt wordt er door horecaondernemers enthousiast gereageerd op zijn vinding. "Er is behoefte aan een geur die het zweet en andere nare luchtjes camoufleert'', zegt hij. De tabaksgeur die uit de machine komt, is niet schadelijk voor de gezondheid en de geur ervan trekt niet, zoals echte sigarettenrook, in de kleding.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.