Home

Achtergrond 251 x bekeken

Luchtmacht Colombia doodt FARC-rebellen

Tijdens een bombardement door de Colombiaanse luchtmacht zijn ten minste tien strijders van de rebellengroep FARC omgekomen.

De beschieting vond plaats in het grensgebied met Venezuela, aldus bronnen binnen de autoriteiten gistseren. Onder de slachtoffers is een commandant. Het leger maakte al zes maanden jacht op de groep rebellen van de FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) in het noordoosten van het land. De afgelopen week kwamen door bombardementen in het zuidwesten van het land ook al circa twintig rebellen om het leven.

Door de arrestatie en dood van belangrijke leiders raakt de gevreesde linkse strijdgroep steeds meer verzwakt. Voorlopig hoogtepunt in de campagne om de FARC op de knieën te krijgen, was de bevrijding van politica Ingrid Betancourt eind juni. Zij bracht als gijzelaar zes jaar door in de jungle van het Latijns-Amerikaanse land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.