Home

Achtergrond 175 x bekeken

Logica aast op grote Galileo-order

Automatiseerder Logica wil software gaan leveren voor het Europese systeem voor satellietnavigatie Galileo.

Het doet mee aan de openbare aanbesteding voor de opdracht, waarvoor de inschrijving in augustus sluit. Dat maakte het Brits-Nederlandse bedrijf vandaag bekend.

Het betreft een opdracht in het kader van de volgende fase van het Galileo-project, waarin de volledige vloot van dertig navigatiesatellieten in gebruik wordt genomen. Logica wil de software maken die ervoor zorgt dat alle onderdelen van het systeem met elkaar kunnen communiceren. Die opdracht heeft volgens Cock Overbeek, bij Logica verantwoordelijk voor het Galileo-project, een waarde van 120 miljoen euro.

In totaal is 2,1 miljard euro aan orders te vergeven. Het leeuwendeel daarvan (circa 1,5 miljard euro) is bestemd voor de bouw en lancering van de satellieten. Logica aast ook op enkele opdrachten in andere delen van de aanbesteding, waarbij het wil optreden als onderaannemer. Daarmee komt de totale waarde van de orders waarop Logica wil inschrijven op ruim 250 miljoen euro, aldus Overbeek.

Galileo is de Europese tegenhanger van het Amerikaanse GPS-systeem. In het project werkt de Europese Unie samen met de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In de nu lopende testfase, die in 2010 wordt afgerond, sleepte Logica al orders ter waarde van in totaal 70 miljoen euro in de wacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.