Home

Achtergrond 189 x bekeken

Levensverwachting man remt kosten ouderenzorg

De toename van de levensverwachting van mannen ten opzichte van vrouwen kan in het volgende decennium de kosten van de ouderzorg afremmen.

Mannen worden steeds ouder terwijl de levensverwachting van vrouwen al enige tijd stabiel is. Echtparen zullen langer bij elkaar blijven, zelfstandig kunnen blijven wonen en eerder een beroep op de mantelzorg doen dan zich in een tehuis inschrijven.
Dat staat in een artikel in het nieuwe nummer van het blad Economisch Statische Berichten (ESB). Het stuk is geschreven door de hoogleraren Johan Polder, Albert Wong en Jos Schols.

De sterk stijgende kosten voor de ouderenzorg vanaf 2020 zijn volgens de auteurs niet alleen afhankelijk van de vergrijzende naoorlogse generatie, de babyboomers. Ook de woonsituatie van ouderen en andere omstandigheden gaan een rol spelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.