Home

Achtergrond

Lesvliegtuig maakt noodlanding in weiland

Een lesvliegtuigje van vliegclub Rotterdam heeft gisteravond een noodlanding gemaakt in een weiland bij Lekkerkerk.

De drie inzittenden, de instructeur en twee leerlingen, bleven ongedeerd. Het toestel raakte bij de landing beschadigd. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dit bekendgemaakt.

Het toestel maakte een noodlanding nadat de motor was uitgevallen. Het vloog in een laagvlieggebied omdat de instructeur met zijn leerlingen de procedure voor een noodlanding wilde doornemen. Het toestel vloog daarom op een hoogte van ongeveer 170 meter. Plotseling functioneerde het besturingssysteem van de motor niet meer. Toen het reservesysteem ook dienst weigerde, viel de motor uit.

Wat een instructie was, werd toen realiteit. De instructeur slaagde er in een prima noodlanding te maken in een weiland. Het toestel raakte op het einde echter in een greppel die de piloot vanuit de lucht niet kon zien, aldus het KLPD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.