Home

Achtergrond 1 reactie

Label waarschuwt voor onnatuurlijke kleurstoffen

De aanwezigheid van onnatuurlijke kleurstoffen in voedsel en dranken moet vanaf volgend jaar worden aangegeven op verpakkingen.

Dat heeft het Europees Parlement vandaag besloten in een compromis met de EU-lidstaten. De zogenoemde azo-kleurstoffen kunnen zijn verwerkt in limonade, kant-en-klaarmaaltijden, vruchtenyoghurt en snoep.

Voedsel- en drankenproducenten hebben vanaf begin 2009 twee jaar de tijd om een label met daarop een waarschuwing voor de kleurstoffen aan te brengen op hun producten. Op het label komt te staan: 'azo-kleurstoffen kunnen een allergische reactie uitlokken en hyperactiviteit veroorzaken bij kinderen'. Europarlementariër Dorette Corbey (PvdA): "Een etiket informeert ouders en andere consumenten. Die kunnen zo een bewuste keuze maken.''

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rinie

    Goed nieuws voor een bewustere keuze voor de consument!

Of registreer je om te kunnen reageren.